Stáblista

M. Tóth Géza
produkciós vezető

Kálloy Molnár Péter
narrátor

Tóta W. Árpád
szövegíró

dr. Tétényi Tamás
szakértő

Schwajda Gergő
szerkesztő

Bajkó Norbert
televíziós gyártásvezető

ifj. Péchy György
animációs gyártásvezető

Keresztes Zoltán
főcímzene

Part Attila
hang

3. Öreg ember nem vénember

2008.03.17. 21:51 Tóta W. Árpád

A nyugdíjas, az szegény. Legalábbis így képzelik el őket a legtöbben, kispénzű, nélkülöző emberként. Pedig van bennük potenciál!





Ezer forintért is lehet világot látni. Néhány cég rendszeresen összegyűjt egy buszra való nyugdíjast, és elviszik őket kirándulni. Vidéki nagyvárosokba vagy fürdőhelyekre juthatnak el a jelentkező idős emberek, de ezért végig kell ülniük több óra termékbemutatót. Paplant és edényeket próbálnak rájuk sózni, pedig "Mi csak látni akartuk Hajdúszoboszlót!"

Furcsa, de nem véletlen.

A nyugdíjas, az szegény. Legalábbis így képzelik el őket a legtöbben, kispénzű, nélkülöző emberként. Sajnos sokan tényleg szegények, ám korántsem minden idős ember nyomorog. Lakása például több nyugdíjasnak van, mint ahány pályakezdő fiatalnak. Jövedelmük megbízható és állandó: ha kevesebbet is ér a nyugdíj, azt nem vesztheti el az ember egyik napról a másikra, ahogy az állását.

Nemcsak utazni, várost nézni szeretnének, de gyakran kiderül, van pénzük vásárolgatni is. Hiszen ezeken a buszos termékbemutatókon mindig van, aki meg is veszi a felkínált árut. Különben nem szerveznének ilyen utakat.

De ma még kevesen vannak, akik felfigyelnek a nyugdíjasok igényeire. Vannak már gyógyszerfutárok, de nem elegen. Nincs elég nyugdíjasotthon, otthoni ápoló, betegszállító, nagygombos mobilkészülék. Nem szólnak nekik a reklámok. Ha egy tévéműsort nemcsak fiatalok néznek, alig találni hozzá reklámozót. Mintha hatvan év felett már nem is volna élet.

Pedig már ma is nyugdíjas minden negyedik magyar. És lesz még ennél több is. Nemcsak nekik rossz, ha lemond róluk a gazdaság, hanem azoknak is, akik elszalasztanak így egy remek üzleti lehetőséget. Pedig sok nyugdíjasnak lenne akár három- vagy négyezer forintja is egy meghitt társasutazásra. Termékbemutató nélkül.

Rendezte: Mendrei Miklós

Többet akarok tudni, elolvasom a háttéranyagot!

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://kepmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr41385339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása