Stáblista

M. Tóth Géza
produkciós vezető

Kálloy Molnár Péter
narrátor

Tóta W. Árpád
szövegíró

dr. Tétényi Tamás
szakértő

Schwajda Gergő
szerkesztő

Bajkó Norbert
televíziós gyártásvezető

ifj. Péchy György
animációs gyártásvezető

Keresztes Zoltán
főcímzene

Part Attila
hang

76. Jöjjön el a mi országunk!

2008.04.25. 03:46 Tóta W. Árpád





Rendezte: Fülöp Edina

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepmesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1441174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2008.04.25. 19:17:47

minden elismerésem, Árpád! néhány részről lemaradtam, és ezen a blogon sokkal kényelmesebb lesz megnézni őket. a dizájn sem rossz :) mondjuk ez egy kicsit túl utópisztikusra sikerült ezzel a multikulti szöveggel, biológiai képtelenség... (a többi korlát legalább csak az emberek fejében van)

kisgebe 2008.04.25. 22:55:47

haha, lehetne a neve magyarország. de ahogy a dolgok kinéznek, nem lesz. de most azért kicsit hiányzik :)

minden esetre nagyon tetszett ez a rész, bárcsak mind a 10 millió megnézné.

bAK.TeR 2008.04.26. 00:19:53

tök jó lett az utolsó rész. terv van rá, h mikor kerül dvd-re és megy ki az iskolákba az egész sorozat? igen jó triggereket lehet belőle szemezgetni egy csomó mindenhez.

zuzu 2008.04.26. 10:03:24

to be continued...
...remélem is...jó lenne.

Milliomoselme · http://milliomoselme.com 2008.04.26. 11:43:57

Te JÓISTEN!!!!


Most láttam először ezt az oldalt. Egyszerűen le vagyok nyűgözve! ZSENIÁLIS!

Nagyon sok kisfilmet megnéztem és azt láttam, hogy ezek az elvek szakértőktől származnak nem pedig a politika irányítja őket.

Jó lenne egy szakértői-menedzser típusú államot létrehozni, ahol gazdasági alapokon hoznak döntéseket nem pedig politikai alapokon.

Jobb oldal, Bal oldal - nem tök mindegy? Ha megy az ország akkor teljesen mindegy ki van hatalmon.

Tetszett az is, amikor arról beszéltek, hogy az államnak igazából csak a feltételeket kellene megteremtenie. Bátorítani az új vállalkozásokat. Mert bizony azt tapasztalom, hogy egy hagyományos vállalkozást már akkor lehúznak amikor még be sem indult.

Úgy tekinteném az induló cégeket mint elvetett magokat. Megteremteni a feltételeket, hogy tudjanak növekedni, aztán néhány év múlva amikor már a magból almafa lesz, és terem 100 almát, akkor senki nem fog megsértődni, ha az állam elvesz 50 almát, mert a másik 50-ből a gazda újabb almafákat fog ültetni. Jól kihasználja a hatástöbbszörözést.

De jelenleg azt látom, hogy sokan rögtön az ültetés után akarnak almát enni - amire várniuk kellene.


Szóval, ez egy nagyon jó oldal, már több ismerősömnek elküldtem a linket.

Hajrá Magyarország! Fogjunk össze és emeljük fel az országot, ne a politikára várjunk :)


Üdv,
Miklós
www.milliomoselme.com/blog.php

AnimációFan 2008.04.27. 06:53:50

Végig figyelemmel kísértem az egészet, voltak elnagyoltak és voltak egészen jól sikerült, dinamikájában is lenyűgöző klipek.
A szövegek, a narráció és a hangeffektelés is egészen jó. Volt ennek egyfajta, úgymond bal oldali propaganda íze is, ezt elfogadom, de aki jobban belemélyed a háttéranyagokba az láthatja, hogy jobb oldalon ezekre a problémákra nincsenek megfelelő válaszok.Jobboldali lévén nem értem mit fanyalognak saját oldalamon, pl.: a korházprivatizáción, mikor az önkormányzatok a gazdasági ésszerűséget felismerve magánvállalkozásba adják a működtetést.
Azt pedig senki ne mondja, hogy a gyógyításban nincs benn a piac. Hatalmas üzlet lesz mindig, akárki van hatalmon!!!

SakkMatt · http://hodja.livejournal.com 2008.11.02. 12:27:20

Hja, ha a cápák emberek lennének...

Bertolt Brecht (1898 - 1956)
Ha a cápák emberek lennének

Ha a cápák emberek lennének, jobban szeretnék a kis halakat? - kérdezte K. úrtól gazdaasszonyának kislánya.

Minden bizonnyal - felelte K. úr. - Ha a cápák emberek lennének, hatalmas tartályokat építenének a tengerben a kis halaknak. Lenne ezekben mindeféle táplálék, növények és állatkák. Gondoskodnának arról is, hogy a tartályokban mindig friss legyen a víz, általában mindenféle egészségügyi intézkedéseket foganatosítanának. Ha példának okáért az egyik halacska megsebesítené az uszonyát, azonnal bekötnék, nehogy azután még idô elôtt meghaljon nekik. Hogy a halacskák ne búslakodjanak, idônként nagy víziünnepségeket rendeznének. A vidám halacskák ugyanis ízletesebbek, mint a búskomorak. Iskolák is lennének persze a nagy tartályokban. Ezekben az iskolákban megtanulnák a halacskák, hogyan kell beleúszni a cápa torkába. Szükségük lenne például földrajzi ismeretekre, hogy meg tudják találni a valahol messze-messze lustán bóbiskoló nagy cápákat. A fô súlyt természetesen a halacskák erkölcsi nevelésére fektetnék. A halacskák megtanulnák, hogy nincsen annál szebb és nemesebb, mint amikor egy kis halacska örömmel áldozza fel életét, s hogy higgyenek mindnyájan a cápákban, kivált, ha a cápák azt ígérik, hogy gondoskodnak majd a halacskák gondtalan jövôjérôl. A halacskák megtanulnák, hogy ezt a jövôt csak akkor tudják számukra biztosítani, ha szépen engedelmeskednek majd. A halacskáknak fôként az alantas, materiális, önös és marxista hajlamok ellen kellene hadakozniuk, s haladéktalanul jelenteniük kellene a cápáknak, ha egyiküknél ilyen hajlandóságok mutatkoznának. Ha a cápák emberek lennének, természetesen egymás közt is hadakoznának, hogy idegen tartályokat, idegen halacskákat hódítsanak meg a maguk számára. Saját halacskáikat küldenék a háborúba. A halacskákat megtanítanák arra, hogy közöttük és más cápák halacskái között iszonyatos különbség van. A halacskák ugyan köztudomás szerint némák - így tanítanák -, de különbözô nyelven hallgatnak, s így semmiképpen nem érthetik meg egymást. Minden halacskának, amely a háború folyamán megölt néhány ellenséges, más nyelven hallgató halacskát, tengeri moszatból készült kis érdemrendet akasztanának a nyakába és megajándékoznák a "vitéz" címmel. Ha a cápák emberek lennének, természetesen a mûvészeteket is ápolnák. Akadnának szép képek, melyek kápráztató színekkel ábrázolnák a cápák fogait, s a cápák torka oly gyönörûséges lenne ezeken a képeken, mint valami díszkert, melyben kéjesen fickándozhatnak a halacskák. A tenger fenekén épített színházakban bemutatnák, hogyan úsznak a hôs halacskák lelkesen a cápa torkába. A muzsika vérpezsdítô hangjaira a halacskák, élükön a zenekarral, álmatagon, kéjes gondolatok ringató mámorában tömegesen úsznának a cápák torka felé.

Vallás is lenne, ha a cápák emberek lennének. Azt tanítanák, hogy a halacskák igazi élete voltaképpen a cápák gyomrában kezdôdik. Annak is egy csapásra vége lenne, hogy a halak egyformák, ha a cápák emberek lennének. Egyesek tisztségekhez jutnának, és törvényt ülnének a többiek felett. A nagyobbacskák fel is falhatnák a kisebbeket. Ez szerfelett kellemes lenne a cápáknak, mert ilyen módon gyakrabban jutnának zsírosabb falatokhoz. A nagyobb, rangos halacskák gondoskodnának arról, hogy rend legyen a haltársadalomban, s hogy legyenek tanítók, tisztek, tartályépítô mérnökök stb. Egyszóval akkor lenne csak kultúra a tengerben, ha a cápák emberek lennének.

Haarno 2009.06.10. 05:28:15

Szép is lenne, ha így lenne valamikor. De ez sajnos csak utópia. Kis Hazánkban ez elképzelhetetlen.

chunky 2009.12.18. 03:32:03

Belátható idon belul, átfogó népnevelésre lenne szukség és akkor ez nem utópia...ennek lehetne része az hogy mindenki reklámozza ezt az oldalt, illetve a "http://www.mediatudor.hu" és az ehhez hasonló kezdeményezéseket. Ugyanakkor a nemzeti alap tanterven is változtani kell, hogy a most felnovekvo nemzedék már alap tudásként kezelje ezeket az álltalános igaszságokat és osszefuggéseket. Ha mielobb elkezdjuk ezt a tudatos társadalmi "softver frissítést" annál elobb tudjuk véghezvinni a "társadalmi rendszerváltozást"...alás Támogatójuk! chunky =)

kozlovv 2010.03.24. 12:32:28

Az a para, hogy ilyen mar van, szoval nem elkepzelhetetlen. lasd pl. skandinav orszagok. persze a bezzegezessel sem megyunk sokra, de szerintem jo az, ha eszebe juttatja az ember, hogy aha, tenyleg lehet maskepp es mukodik, es valahol TENYLEG jon a lezereszemes gyakas ha boritekot nyujtogatsz. a gazdasagi mutatokat mindenki megnezheti, arrol most nem mondanek semmit, de pl. a legboldogabb orszagok(konkretan Dania az 1.) is ezek (a keves napsutes ellenere) Magyarhon. pl. geopolitikailag es sok mas szempontbol(idojaras, termeszeti kincsek, kornyezetszenneyes) is kivalo helyen es allapotban van, csak mi hajlamosak vagyunk a borulatasra. Az igazsaghoz meg hozzatartozik, hogy a "fenti" orszagok, amikkel dobaloztam, annyiban kulonboznek "Future-Magyarorszagtol" hogy bizony a fizu fele ott is elmegy adoba, de senkinek se jut eszebe panaszkodni, lasd ingyenes autopalya-halozat, munkahelyi korulmenyek, egeszsegugy ellatas. Es szereny velemenyem szerint az is emlitesre melto, hogy nem "ultra liberal" gazd.politikat folytatnak, hanem pl. csak sajat hipermarket lancaik vannak (osszvissz 2 darab pl. Svedorszagban) Most igy hirtelen ennyi. " Mar mindent tudunk, csak meg kell csinalni" Sz.L. Amugy hajra, jo vidi. - Koszontem: Egy magat epp kurvaokosnak kepzelo egyetemista

a-kis-herceg 2011.05.17. 19:28:22

nagyon joooooooooooooooooooooooooooooooo
süti beállítások módosítása